Общинският младежки съвет в Асеновград стартира кампанията „Дарете книга, дарете знание!“. Целта на инициативата е да се съберат книги за деца и възрастни, които ще бъдат дарени на библиотеки и читалища в селата около Асеновград. „Всеки дарен том е стъпка към изграждането на по-образована и културна общност”, казват младежите и отправят призив към хората да помогнат за разпространението на радостта от четенето. Всеки желаещ да се включи в кампанията може да го направи, като сподели с други своя книга, която вече е прочел. Следващата стъпка е, книгата да бъде занесена в пункта за събиране в Асеновград на пл. „Бански“ N1( ул. „Възраждане“ N1). Приемното време е от 10.08.2024 до 15.08.2024, от 16:00- 19:00 часа. Младежите предлагат и опция за вземане от адрес на дарителя. Необходимо е само да се свържете с тях. Всеки може да помогне и за популяризирането на инициативата, като разпространи информацията за кампанията сред приятели и я сподели в социалните мрежи.
„Дарявайки книги, вие давате шанс на хората да се обогатят с нови знания и приключения. Помагате на нуждаещите се.”, казват още младежите и отбелязват, че така се насърчава четенето, вдъхновяват се други да открият магията на литературата.
„Вашата подкрепа ще помогне за създаването на библиотеки в училища, домове за възрастни хора и социални центрове. Допринасяте за общността. Заедно можем да направим света по-добър и по-богат на знания. Дарете книга днес и дарете светлина в нечий живот!”, апелира екипът на Общински младежки съвет – Асеновград към всички собственици на книги и предварително отправя благодарности към всички, които ще дарят книги.