Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Демонтираха билборд след репортаж на ТВ САТ КОМ

Вчера в новинарската ни емисия ви показахме рекламно съоръжение, за чието поставяне не бяха спазени всички законови изисквания. След подаден сигнал от ТВ САТ КОМ към градската управа за рекламното пано, и последвала проверка на Община Асеновград се оказа, че билбордът поставен на едно от най-натоварените кръстовища в града е незаконен. Извършителят на въпросното деяние бе санкциониран, като му бе издадено предписание за премахване на незаконно поставения билборд и възстановяване на компроментираната тротоарна настилка.

Наша проверка показа, че през следобедните часове на вчерашния ден рекламното съоръжение бе демонтирано и премахнато. Към момента обаче тротоарът под свалената метална конструкция все още не е ремонтиран, а  мястото е оградено със летнова маркировка.

Оказа се, че още на едно място има опит за подобно незаконно поставяне. Той обаче е спрян преди рекламното съоръжение да бъде монтирано, заявиха за ТВ САТ КОМ от градската управа. Мястото е бул. „България“, на метри от друго възлово кръстовище водещо към гарата. Към момента и там участъкът е заграден с лентова маркировка.

Exit mobile version