Част от покрива на Караалановото училище е паднал, видя днес екип на ТВ САТ КОМ. В момента тече работата по възложеното изготвяне на проект на ремонт на сградата – паметник на културата от местно значение, казаха от Общината.

В началото на 2019 г. в Община Асеновград  е пристигнал отговор от Министерството на културата за разработване на проект за ремонт на Караалановото училище, потвърдиха днес от Общината.

От декември месец 2018 г. на фирма Ателие Дуо ЕООД Пловдив е зададено да работят по проекта за ремонта на Караалановото училище.  Скоро работата по проекта ще е готова, потвърдиха от фирмата.

До средата  на месец юни очакваме фирмата, която работи по проекта да бъде готова, каза кметът д-р Емил Караиванов и отново след  одобрение на Министерството на културата, ще бъде включен в Инвестиционната програма за 2019-та или на сесията през юли, или на августовската, допълни още той.

При ремонта, който предстои, най-вероятно покривната част и втория етаж на сградата на Караалановото училище ще бъдат съборени, тъй като състоянието им го налага. От Общината съобщиха преди време, че ще инициират обществено обсъждане за варианти за най-разумно ползване на сградата след евентуалния ремонт.

ТВ САТ КОМ се извинява за поднесената в сайта си, по-рано днес публикация, за това, че отговор за проекта за ремонтните дейности от Община Асеновград, от страна на Министерството не е бил получен! Информацията е коригирана.