С близо 160 хил. лв. да бъде завишена сумата, предвидена за изграждане и въвеждане в експлоатация на вторите клетки за битови и строителни отпадъци в асеновградското депо. Това предложение е поставено на вниманието на общинските съветници и предстои да бъде разгледано и гласувано по време на юлската сесия, която е след по-малко от седмица. Сумата от 159 440 лв., която от администрацията предлагат да бъде добавена към средствата предвидени за обекта, е оформена от средства нужни за:
– авторски надзор – 47 733 лв.;
– независим строителен контрол – 95 467лв.;
– заснемане след изпълнение – 5 040 лв.;
– други дейности, задължителни преди въвеждане в експлоатация – 7 200 лв.;
– такса за приемателна комисия – 4 000 лв.;
Именно необходимостта от тези допълнителни финанси е причината предложението за добавянето им към обекта да бъде представено на вниманието на съветниците и те да дадат своето становище по въпроса.
Припомняме, че обект „Регионален център за обезвреждане на твърди битови отпадъци за общините Асеновград, Първомай,Садово,Куклен и Лъки – втори етап – изпълнение на клетки 2 за битови и клетка 2 за строителни отпадъци” е предвидено да бъде финансиран със сума от 4 773 344 лв., които са от натрупани отчисления и в тази сума са включени разходите по строително – монтажните работи, които се предвиждат по изграждането на въпросните две клетки. Ако съветниците приемат идеята за осигуряването на допълнителните средства от близо 160 хил. лв. Общата необходима за обекта сума ще достигне 4 932 785 лв.