„Започваме с египетската трагикомедия „Аварийно раждане“ (2018, реж. Халед Диаб). Започваме в 18:30 ч. Добре сте дошли!“, приканват асеновградчани организаторите – „Гръндж медия“, сдружение „Позор“, в партньорство с Община Асеновград. Зрителната зала на Стария съвет ще се превърне отново в киносалон, цената на билетите е 4.00 лв., за ученици и пенсионери – 2.00 лв. И тази година за посетителите ще има томбола, казват организаторите.

Поредното издание в нашия град, на уникалния по рода си кино фестивал Менар филм фест, започва довечера с комедията от Египет „Аварийно раждане“. Филмът разказва историята на Хусейн и Хеба, които подават документи на всеки 6 месеца в американското посолство в Кайро за гражданство, но все за нещо ги връщат. Този път обаче Хеба е бременна с близнаци и двамата твърдо са решили да осигурят мечтаното гражданство на бъдещите си деца. С хапче в джоба, тя трябва да роди на американска територия, дори това да е посолството на САЩ в Египет.

Осем поредни четвъртъка ценителите на доброто и качествено кино ще имат възможността да се докоснат до филми, специална селекция, представени на 11-ото издание на МЕНАР, което се проведе през януари 2019 г. в София.

Фестивалът е добре познат на асеновградските почитатели на седмото изкуство, защото представя едни от най-стойностните, награждавани и харесвани филми от Близкия изток, Северна Африка и Централна Азия.

Следващият четвъртък зрителите ще могат да гледат иранския филм „СТАДО БЕЗ ПАСТИР“
Maghzhaye Koochake Zang Zadeh / Sheeple
Иран, 2018
Продължителност: 110 минути
Драма
Режисьор: Хуман Сейеди
Сценарист: Хуман Сейеди
С: Навид Мохамадзаде, Фархад Аслани, Назанин Баяти, Навид Пурфараж