Какво по-хубаво от това да видиш, че една идея за благотворителност се разраства толкова много с всяка изминала година, докато стане изключително богата и като програма, и като брой участници, подкрепящи каузата. За първи път „Нощ на ангелите“ се проведе в рамките на два дни – на 14-ти и на 15-ти септември под формата на фестивал. Още първият ден той се радваше на силен интерес и имаше защо. Организацията бе много добра и за всеки имаше по нещо.

„Фестивалът е изцяло с благотворителна цел, достъпът до него е свободен и няма входна такса или билети. Идеята на събитието е да подкрепим 5 каузи на хора в нужда, а всички средства ще се генерират чрез участието ви в нашите активности, закупуването на нещо от базара, консумацията на храни и напитки от обозначените за това места“, допълват организаторите. Самата фондация имаше няколко щанда с артикули, благотворителни барове за храни и напитки, като 100% от техния оборот отива за каузите. Този жест подкрепи и асеновградска сладкарница. Бяха поставени допълнително и кутии за дарения, а всички участници в базара дариха голяма част от оборота си за кампанията.

Множество заведенията и различни търговски обекти в Пловдив отново подкрепиха каузата „Нощ на Ангелите“. Организират се и през следващите дни благотворителни турнири и други инициативи, всички в подкрепа на благотоворителната инициатива.
Над 30 детски градини в Пловдив също зявиха, че ще подкрепят 5-тте каузи и ще участват в инциативата “Подари НАДЕЖДА вместо цвете” на първия учебен ден.

Какво още ни разказа за организацията на мащабното събитие председателят на фондация „Нощ на ангелите“ Зорница Танева – вижте тази вечер в новините на ТВ САТ КОМ!