На провелия се детски футболен турнир Paradise Winter Cup Пловдив 2023г. за начинаещи деца, младите надежди от набор 2014 на ФК „ Асеновец” спечелиха шампионската титла. Турнирът е организиран от Футболна Академия ФК „Арда 1924“. Това съобщават от асеновградския клуб в социалните мрежи.

ФК „Асеновец“ е участвал с два отбора. Първият е бил безапелационен и е постигнал 4 победи от 4 срещи. Финалната среща на турнира момчетата на Васил Богданов и Халил Мюмюн, са играли срещу асеновградския „Шипка Старс“ и са завършили с победа при резултат 3:1. Ивайло Бундов се е разписал с два гола, той е станал и голмайстор на турнира. За играч на турнира е бил избран Озан Алимолов, а Бертан Юмеров – за най-сърцат футболист. От четири изиграни мача вторият отбор на Асеновец е успял да регистрира една победа срещу тима на ФК ”Тракия” – Пловдив. Този резултат е класирал втория тим на асеновградския клуб на 6-то място от 8 отбора в крайното класиране.

От ФК” Асеновец” поздравяват организаторите на турнира от ФК”Арда 1924”, които са били организирали всичко по прекрасен начин. Асеновградчани са били очаровани от отношението на колегите си от Кърджали и поздравяват всички участващи в детския футболен турнир. Разбира се, поздравления и за малките сърцати футболисти на ФК” Асеновец”, за които това е бил едва втори турнир и вече имат спечелена купа. Браво на децата!

Снимка: Facebook, ФК „Асеновец“.