снимка: АМФЛ - Асеновград
снимка: АМФЛ - Асеновград

Драматично и с победа 5:4 за отбора „Есетра комерс” срещу другия финалист – „Стенимахос”, приключи и последния мач за сезон 2018/2019 на Аматьорската футболна лига в Асеновград.

След оспорвана битка до самия край на мача, отборът на „Есетра комерс” победи „Стенимахос” в последния за сезона на АМФЛ Асеновград. Победата с 5:4 донесе  на отбора Денислав Милчев, буквално в последните секунди на срещата. Двата отбора започнаха мача с една точка разлика в крайното класиране на футболната лига на малки врати в Асеновград. Евентуално равенство след последния съдийски сигнал щеше да донесе първото място на „Стенимахос”, тъй като тимът бе с една точка преднина. Късметът обаче бе на страната на „Есетра комерс” и голът на Денислав Милчев реши крайния резултат.

Шампионите получиха правото на участие в квалификациите за Световното първенство на малки врати, което ще се проведе на о. Крит. Квалификациите пък ще се играят в Пловдив и шампионът там всъщност ще представя България на Световното.

Трети на първенството се класира отборът на „Младост“.

Играчите на „Есетра комерс”  бяха наградени от кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов, който им връчи ваучер на стойност 500 лв. за ресторант в града.

Награда за най-много спасявания в Лига Торти Нико получи Димитър Маронов от клуб „Чинара“, награда за феърплей получи отборът на „Стенимахос“, за най-добър мениджър – на Енко Найденов от „Есетра Комерс“, най-добрият вратар тази година стана Станимир Иванов от „Есетра Комерс“, най-добър защитник сезон 2018/2019 стана Йордан Петков от „Енджой“, най-добър полузащитник – Румен Генев, награда за най-добър нападател отиде при Саид Ходжа от „Станимахос“, като най-полезен играч грабна награда Стелиян Георгиев от „Стенимахос“, с три награди – за голмайстор, стрелец и асистенции взе Теодор Генов от „Есетра Комерс“.

Е. Граматикова

"Стенимахос"
„Стенимахос“
Есетра Комерс
Есетра Комерс