Фолклорен поздрав отправи вокалната група на ОУ „Отец Паисий“ към най-малките ученици, за които днес бе последният учебен ден преди да излязат в лятна ваканция. Децата от 3-ти и 4-ти клас представиха богата програма пред събралата се публика в салона на школото.

Изключително интересен, в духа на родните традиции, декор ни посреща в салона на ОУ „Отец Паисий“ днес. Тук тече подготовка за фолклорния празник, който ще бъде изнесен само след минути пред ученици, родители и преподаватели. Децата вече са нетърпеливи да започнат, както и техният преподавател Златка Пандева. Тя е учител по музика в учебното заведение и сподели, че изявата за този ден е подготвяна повече от месец с голямо желание от страна на учениците.

А самата програма бе богата и разнообразна. В разиграната сценка бе включена част от приказка, имаше и изпълнения на народни песни. Още в началото седянката се изпъстри с деца, облечени в красиви народни носии, чиито усмивки придадоха още пъстрота към старателно подбрания декор. С помощта на песента децата разказаха приказката за мързеливата мома Богданка, в която преплетоха много забавни моменти. Разбира се не липсваха и танци, но най-важното за малките вероятно е поуката от приказката: „Който не работи, не трябва да яде!“.

Накрая, както е по традиция, всички се хванаха на хорото. И ние се присъединяваме към красивия и оригинален поздрав на учениците и пожелаваме: „Весела ваканция“ на най-малките, за които днешния ден в училище бе последен, поне докато не започне новата учебна година на 15-ти септември.