Филмът „ Монолог” и книгата „Романът на моя живот” на журналиста Георги Тошев събраха в Градската библиотека множество асеновградчани.
Книгата „Стефан Данаилов – Романът на моя живот“ е автобиография с богат снимков материал на любимия за всички българи киноактьор и театрал.
Изданието разказва за забавни случки от детските лудории, интригуващи истории покрай заснемането на филми и сериали и неизвестни досега детайли от живота на едноименната кино звезда – Стефан Данаилов. Романът хвърля светлина и върху отношенията на Данаилов с Невена Коканова, Аня Пенчева и полската актриса Барбара Брилска. За появата на книжната творба и за партнирането със Стефан Данаилов по време на сътворяването на книжната творба Георги Тошев сподели :
Около 6 месеца е продължила работата на Георги Тошев и Стефан Данаилов над книгата, като Георги Тошев разполага със записан 48-часов материал, стана ясно при представянето на книгата. „Това не е интервю, това е Стефан Данаилов на 100%. Тази книга е учебник по чувства – кога и как трябва да се отнасяме към близките си“, сподели Георги Тошев. Журналистът добави, че известният актьор е изчакал да минат няколко години от загубата на неговата любима Мария, за да превъзмогне болката, да се настани в собствената си самота и да разкаже живота си.
Тошев подчерта, че зад фасадата на много веселия и успял човек има трошливост – самота, която е важна за самия Данаилов.
Представянето на книгата беше последвано от излъчване на филма „ Стефан Данаилов- монолог”, първият за актьора моноспектакъл, който е сниман цели 10 часа.
В интервю за ТВ САТ КОМ Георги Тошев разкри и част от своите бъдещи творчески планове, свързани с издаване на книга за Цветана Манева и разширено издание на книгата за Невена Коканова по повод 80 години от нейното рождение.