Общинският терен зад блока на „Снежанка“ години наред създава неудобства на живущите в района и на преминаващите през него, с постоянните облаци прах, които се вдигат поради липсата на асфалт при сухо време и дълбокото кално езеро, в което се превръща при валежи. Многократните настоявания на гражданите за полагане на някаква настилка, различна от настоящата, досега винаги са оставали без отговор. През 2016 г. дори бе внесена и подписка в Общината от жителите на жилищния район с искане за асфалтиране, но и тя удари на камък.

Към днешна дата под въздействие на снеговете и дъждовете, теренът е толкова неравен, че някои автомобили са паркирани под солиден наклон, до толкова, че се налага да бъдат подпирани с камъни за по-голяма безопасност и сигурност. Пред някои гаражи хората сами са си насипали чакъл, за да изравнят терена и да не става лепкава кал при дъжд.

Проблемът в района не е само този. Общинският терен в едната си част е сух, гол и прашен като пустиня, в другата, обаче, има междублокови градинки (зад джамията), които се поддържат от някои от живущите там, но най-вече от хората, които имат магазинчета, фризьорски салон и др..

Противно на очакванията, че би трябвало да се радваме на все по-малко оставащите зелени площи в града и да ги пазим, сме свидетели на безогледно паркиране на автомобили точно в тях. Ясно е, че паркингите не достигат и всеки паркира където успее, но нали уж всички искаме да бъде чисто, красиво и зелено. Правим ограда с камъни около градинката, за да е приветлив вида ѝ, още същия ден обаче някой паркира отгоре и мачка всичко, казва Зорка, която работи във фризьорския салон нежду блоковете. „Всеки паркира където намери. Така ли трябва да бъде? Нека общината да вземе мерки!“.

Е. Граматикова