Да се именуват безименни улици, намиращи се в новооформящия се квартал „Баделема – 2“, с имената на известни и почитани асеновградчани, се очаква да бъде подкрепено на предстоящата седмица редовна сесия на Общински съвет Асеновград.

Постоянно действаща комисия, назначена от кмета, е разгледала постъпили молби за именуване на улици без имена в Асеновград и общината.  Тя е предложила всички улици в нообразуващия се квартал Баделема да се именуват едновременно с имена на бивши кметове и почетни граждани на града.

Една от улиците е в село Лясково и ще се казва „Пролет“, а новообразувани улици в Асеновград ще носят имената на повече от десетина известни и почитани съграждани, които вече не са сред нас. Сред предложените имена за патрони на тези улици са скулпторът и художник Петков Москов, известната емблема на асеновградското учителство Иванка Тошева, проф. Иван Кирков, Коста Форев, Христо Бойков, актрисата Надя Тодорова, хаджи Иван Посов, арх. Стоил Стоилов, д-р Александър Александров и др.

Междувременно в социалната мрежа асеновградчани вече започнаха с дебатите и предложенията около това, на кого още трябва да бъдат кръстени новите улици. Преди окончателното приемане на предложението от съветниците, може би в залата ще станем свидетели на интересни дебати. Дали ще има спорове и нови предложения, предстои да разберем.