Теренът на асеновградския стадион „Шипка“ не предоставя необходимите условия за нормалното провеждане на футболни срещи от първенството на Трета лига „Югоизточна група“. Това заявяват от лигата след проведено заседание на спортно-техническата комисия. По време на заседанието е обсъдена тревната настилка и явно нейното състояние е причината до ФК „Асеновец“ да бъде изпратено официално писмо, постановяващо нуждата от спешни мерки за подобряване на тревното покритие. Важно уточнение е, че това всъщност е препоръка и не означава, че ще бъдат отменени домакинските мачове на клуба.

Тъй като стадионът е общински, отправихме запитване към градската управа относно това, какви мерки ще бъдат предприети за подобряване състоянието на стадиона като цяло и разбира се специално на настилката. От там ни отговориха, че Общината е запозната със ситуацията. Отправено е предупреждение към клуба да се предприемат незабавни мерки за подобряване състоянието на тревното покритие. От администрацията на града припомниха, че за поддържане на базата ежегодно се отпускат средства на ФК „Асеновец“ в размер на 20 хил.лв., както и че за 2024 г. са предвидени и отпуснати 80 хил.лв. за осъществяване на спортната дейност на клуба. Така поддръжката на спортната база е задължение на самия клуб, добавят от Общината с уточнението още, че от ФК „Асеновец“ са уверили, че вече са предприети необходимите действия.

Междувременно седалките на стадион „Шипка“, които бяха поставени преди няколко години, са премахнати. Това бе извършено само преди няколко дни, тъй като на тяхно място следва да се поставят тези, неизползвани за пловдивския стадион „Христо Ботев“ и съответно бе договорено да пристигнат на „Шипка“.

Скоро следва да стартира и обновяването на малкото игрище на стадиона в Асеновград, за да може то да се използва от футболистите, обучаващи се в школата на ФК „Асеновец“. Средствата са осигурени по програма на БФС, договорът е подписан, остава само да стартират същинските действия на терена.