Изложба по повод Деня на Земята от произведения на приложното и изобразителното изкуство, дело на ученици и учители от ОУ „Отец Паисий“ в Асеновград, се проведе в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“.

Темата на изложбата беше „Екологично творчество“. Всички експонати в нея бяха изработени с естествени природни материали – хартия, дърво, камък. Част от тях и рециклирани. Целта на изложбата е да се обърне внимание върху замърсяването на околната среда и техния апел е да пазим природата чиста.
Ръководители на децата при изработването на макетите са г-жа Павлина Станчева и г-жа Илияна Алексова, учители в ОУ „Отец Паисий“.

Пъстър и уютен мъничък свят представят паната,изработени от Павлина Станчева, учител в подготвителна група в училището.

Павлина Станчева, учител: „Хобито ми е да рисувам, с камъните като материал скоро се запознах, харесва ми да ги съчетавам с дърво, пясък, а цветовете около тях ги допълват.

Децата много обичат да се занимават с природни материали. Любимо им занимание им е. Обичат да ги обследват и да сътворяват с тях различни неща. От камъните се раждат калинки, пеперуди, от други материали изработват декори за театри. Докато творим, много често си говорим за опазването на природата и какво те самите могат да направят по въпроса.

Гостите и родителите се насладиха на музикалните таланти от клуба по заниманията по интереси на г-жа Александра Чолакова, учител по музика в ОУ „Отец Паисий“