Художникът Ангел Хубенов представя една нетрадиционна изложба на картини и апликации върху текстил, рисувани с пръсти върху телефона. Това е втората от този род изложба на твореца след първата му общоградска изява през 2018 година.
Ангел Хубенов е преподавател в ОУ”Ангел Кънчев” в Асеновград, любим учител на поколения ученици, които ще го запомнят не само като човек с голямо сърце, но и като творец, разкрасил училището с множество стенописи.
Към рисуването върху дисплея на телефона го провокира идеята да докаже, че телефонът е не само средство за комуникация и игри, а и средство, даващо възможности за изкуство. Така се раждат хилядите негови телефонни рисунки- натюрморти, пейзажи, портрети на известни личности, като на настоящата си изложба представя само една малка част от своите рисунки.

Рисувайки, Ангел Хубенов не търси материални облаги. Той рисува от сърце и с желанието да достави радост, да бъде полезен.Така се превръща и в неизменна част от рубриката „Забавно” в сайта на национална медия, като по този начин получава и национално признание.
Изложбата „Телефонни рисунки „ е експонирана в Арт- кафе в центъра на Асеновград и ще остане там до 11.08.2021 г. включително.
Подробен запис от арт- събитието очаквайте в предаването АРТ НЮАНСИ по телевизия ТВ САТ КОМ.

Автор: Ирина Иванова