Асеновградчани предпочитат пресно свинско месо, сподели Георги Гривов, управител на магазин за месо, с дългогодишен опит в бранша.

Управителят допълни, че е грешка младите, които се опитват да се хранят здравословно, да залагат на пилешкото, защото това е най-третираното месо и е пълно с химикали. Основният му призив е, да не се консумират кренвирши. Месо, което е по-трайно от три дни, е некачествено, а той и колегите му се опитват със съвети да възпитат у по-младото поколение навици, да се хранят с качествени месни продукти. На въпроса има ли промяна в количеството на консумирано месо в Асеновград през последните години, Гривов сподели, че предлагайки качествени продукти, се радват на добър растеж на продажбите.

Най-търсеното месо за българите като цяло е бялото (птиче) месо, следвано от мляното месо и свинското. Драстично е намаляла консумацията на говеждо месо, което е и сред скъпите меса в България, сочат статистиките.

За 2016 г. консумацията на месо у нас е била около 35 кг на лице от домакинството, като очакванията са през 2020 г. консумацията да надхвърли 40 кг .