Независимо дали сме „за” или „против” празникът Хелоуин да се празнува в България, факт е, че той е утре и всичко около нас ни го напомня – търговската мрежа е пълна с артикули, символизиращи празника и безспорно децата го очакват с нетърпение. Решихме да Ви покажем какво може да бъде закупено от магазините в Асеновград ден преди самия Хелоуин. Ако детето Ви иска просто да се облече в забавен костюм или да сложи тематична маска – такива има в изобилие – от анимационни герои, до животни, принцове и принцеси, клоуни и др. Разбира се има богат избор и на страховити артикули – нокти, изпъкнали очи, вампирски зъби, окървавени ножове и брадви, марли с изкуствена кръв има и татуировки, наподобяващи рани.

В един от магазините, в които се предлагат костюми за Хелоуин втора употреба, могат да бъдат открити тематични одежди както за малки, така и за големи, но разбира се детските костюми са най-търсени, дори и те да не са особено страшни.
Ако сте решили да закупите нов костюм, неговата цена обикновено варира в широки граници – от 10-15 лв. за малчуганите до 50 лв. за възрастни. Разбира се има и по-скъпи облекла, в зависимост от аксесоарите, които те включват. Но в случай че търсите нещо по-достъпно, костюмите в магазините втора употреба са в порядъка до 10 лв. за брой.


Не забравяйте и че дори да не е Хелоуин винаги може да се маскирате, за да се позабавлявате или просто за да уплашите някого.