Търговските обекти, предлагащи риба в Асеновград, вече се подготвят преди очакваните опашки от клиенти за Никулден. В деня на празника, на който задължително на трапезата трябва да присъства риба, напливът от купувачи е най-голям. Това заяви един от дългогодишните търговци на риба в града – Донка Димитрова. Тя сподели с нас и какво трябва да знаем когато купуваме риба за празника – -най-добре е рибата да е жива, разбира се, но ако изберем охладена такава трябва да проверим дали очите й са бистри, а хрилете – розови или червени, трябва и коремът й да не е изпъкнал. Някои хора пък са почитатели на рибите, които трудно могат да бъдат намерени живи или охладени в Асеновград, поради което не ги притеснява да ги закупуват замразени.

И макар че все все пак още няма наплив и опашки пред търговските обекти, предлагащи риба, има хора, които вече се отбиват в тези магазини дори и само, за да запазят риба за петъчния ден, когато, в деня на самия празник, по традиция се купува най-много.