Днес от 13:30 ч. празничното шествие на винопроизводителите от паметника на Аристи Чорбаджа на ул. „Шести януари” ще се отправят към църквата „Св. Богородица Благовещение” – Рибната.  В 14:00 ч.ще започне традиционният ритуал „Вино от чешма”, който се очаква да събере много местни жители  и гости на града , които да налеят и опитат асеновградско вино. След това в 14:30 ч.  шествието ще  се отправи към центъра на града, на пл. „Акад. Н. Хайтов”, където Руслан Мъйнов, оркестър „Славяни” , местни изпълнители и самодейни състави ще се погрижат за настроението на присъстващите на празника.

Очаквайте също и  дегустация  на станимашки вина на „Винзавод” АД , винарска изба „Дядо Пламен” и на  специалитети от Асеновград и селата Избеглии, Конуш, Бачково, Леново. Със специални изненади ще се включат и гости от побратимения Димитровград /Сърбия/. В 15:00 ч. на градския площад ще бъдат наградени победителите в Петия кулинарен конкурс „Най- вкусните станимашки сармички”. А в 17:00 ч. ще бъдат обявени победителите в XXV конкурс „Най-добро домашно вино-реколта 2016 г.”

Празниците на виното продължават и на 1 февруари /сряда/, когато в 10:00 ч. ще започне традиционно честване на празника на виното с народни борби и веселие, а мястото е добре известно – местността „Св.Трифон” край Асеновград.