Телевизия ТВ САТ КОМ

Консултации при кмета преди изборите за народни представители

Консултациите за формиране съставите на секционните избирателни комисии, които да произведат изборите за народни представители на 27-ми октомври, проведе кметът на Асеновград д-р Христо Грудев.

Поканата за присъствие на традиционните консултации преди изборите бе публикувана на официалната интернет страница на общината и бе изпратена до електронните пощи на всички парламентарно представени партии и коалиции в 50-тото Народно събрание, изписани в сайта на Централната избирателна комисия. Това поясниха от общинската администрация във връзка с проведените консултации при кмета преди парламентарните избори, които ще се проведат на 27-ми октомври.
„На всички присъстващи беше предоставена справка за разпределението на местата в СИК по видове комисии, в т.ч. ръководствата и членовете на СИК на партиите и коалициите в Асеновград и селата. След кратка дискусия и изслушване на всички желаещи да се изкажат, присъстващите представители на партиите и коалициите изразиха съгласие с предложеното разпределение на местата в СИК, подвижните избирателни комисии и секциите в лечебните заведения“, казват от Общината.
Точно на обяд на 24-ти септември изтича срокът за внасяне на изготвените предложения за съставите на СИК и резервните членове. Предложенията могат да бъдат представени на електронен носител по образец, одобрен от Районна избирателна комисия – Пловдив област на e-mail-а на община Асеновград или да се входират в Центъра за административно обслужване в сградата на общинската администрация на хартиен носител.

 

Exit mobile version