Крос „Асенова крепост 2017”, част от Майските културни празници на Асеновград, ще се проведе на 27 май (събота). Стартът и финалът ще са на площ. „Акад. Николай Хайтов, а трасето е: Централен площад – Асенова крепост – Централен площад.

Спортното мероприятие е с начален час 10:30 ч.. Няма ограничения за възрастта на участниците, очаква се в кроса да се включат и цели семейства.
Въпреки че проявата няма състезателен характер, първите финиширали ще получат награди, обещават организаторите от Център за местни инициативи и развитие – Асеновград (ЦМИР) и Спортен клуб „Тритон Екстрийм”. Отличия ще има и за най-малкия и най-възрастния участник, както и за първото финиширало семейство. За всички останали също е помислено – те ще опитат късмета си в празнична томбола.
Инициаторите на спортното събитие припомнят на желаещите да участват в кроса, да се явят по-рано от обявения за старт час, за да успеят да се регистрират навреме.

Крос „Асенова крепост 2017“ е третото спортно събитие, организирано от ЦМИР – Асеновград и Спортен клуб „Тритон Екстрийм” за тази година. С първото – крос „Баба Марта Run” – участници и организатори посрещнаха пролетта в градския парк, а само преди седмици пак там, малки и големи мериха сили във Великденски крос. Успоредно с него в парка се проведе и първото за града занимание с йога на открито, с участието на Студио за йога „Ин и Ян” – Асеновград.