Мъжкият отбор на Баскетболен клуб „Асеновец 2005“ ще изиграе поредния си домакински мач само след няколко дни. Асеновградчани посрещат отбора Пловдив Мамбас в четвъртък, 27-ми януари. 

Новата година, както и вторият полусезон, за мъжете от БК „Асеновец 2005“ едва стартира, но те вече имат няколко мача зад гърба си. За съжаление първите им срещи бяха срещу първенците в „Б“ група на ББЛ „Юг“ и се оказаха доста трудни. Асеновградчани претърпяха няколко поражения, но въпреки това треньорът и президент на клуба Диян Гочев коментира, че отборът все пак започва да играе все по-добре и докато има свежи сили по време на мачовете е равностоен на своите упоненти. Възрастта на играчите и липсата на възможности за извършване нха повече смени обаче оказва отражение. Тренировъчният процес или по-скоро невъзможността той да бъде извършван на 100% към момента, заради лошото състояние на спортна зала „Асеновец“ и непрестанните течове от покрива там допълнително усложнява подготовката и съответно се отразява на резултатите от мачовете. Да се надяваме, че през следващите дни няма да вали, тъй като в четвъртък мъжете от Асеновец ще посрещнат като домакини отбора Пловдив Мамбас. Мачът ще започне в 20 ч. Гочев посочи, че може да има публика, която да подкрепи асеновградския клуб.

Поражение в началото на годината претърпяха и момичетата във възрастова група до 16 г. от асеновградския клуб. Тук основната причина бе липсата на ключови състезателки, които се наложи да пропуснат срещата със Славия.

А с ледващите двубои на „Асеновец 2005“ са през февруари – на 5-ти в асеновградската зала ще играят двата отбора до 12 години, а 16-годишните ще се изправят в София срещу Шампион на 12-ти. Мъжете пък имат мачове всяка седмица.