пари

87 заявления за отпускане на еднократна социална помощ на нуждаещи се лица са обработени през изминалата година. Това показват данни на Община Асеновград. На 76 души е отпусната помощта с решение на Общински съвет-Асеновград, като общият размер на средствата е малко над 75 хиляди лева или това прави по около 1000 лв. на нуждаещ се. Най-общо казано помощите са насочени за решаване на социално-битови проблеми, за възстановяване на щети от пожар и за обезпечаване на здравни потребности.
От Общината съобщават още, че се отпускат и финансови средства, които покриват 50 процента от стойността на месечната абонаментна карта за пътуване на ученици от селата. Традиционно се подпомагат и абитуриенти,на които единият или двамата родители са починали. През 2017 г. с по 200 лв. са подпомогнати 20 младежи, завършващи средното си образование, а по 500 лв. са получили двама абитуриента.
Над 20 хиляди лева са отпуснати от ОбС и на различни творци и състави, съответно за издаване на книги и за участие във фестивали и конкурси.