Точно преди месец обитателите на блок №13 на ул. „Гонда вода“ в кв. Изток, сигнализираха в ТВ САТ КОМ за дългогодишния проблем, който имат и по решението на който в годините са получавали единствено обещания. Зад блока им липсва асфалт и при всеки по-сериозен дъжд или снеготопене, хората газят кал и локви. Проблем е и стичащата се от склона зад блока вода, която прелива от обекта на ВиК, който се намира непосредствена близост. Избите им постоянно биват наводнявани, единствено поставянето преди години на предпазни трегери е подобрило в значителна степен положението, обяснява Иван Христов, който се свърза с телевизията за проблема. След дълго чакане, хората от блока направили подписка с над 130 подписа и заедно с нея са внесли жалба до Общината още през декември миналата година. От тогава до април отговор не са получили и затова потърсиха телевизията, да дадат гласност на своето искане.

Месец по-късно писмен отговор от Общината до Иван Христов дойде, заедно с копие, адресирано до ТВ САТ КОМ, а в него се съобщава, че жалбата е взета под внимание, след оглед е била изготвена количествено – стойностна сметка и участъкът ще бъде асфалтиран. Асфалтирането му е било включено като самостоятелен обект при Разчета за финансиране на капиталовите разходи на Общината за 2019 г., прието с решение на ОбС. Стойността на обекта е 8 500 лв. с ДДС, пише още в писмото и предстои избор на изпълнител на поръчката.

Много благодарим за това, че нашият случай се взе под внимание, казва Христов, време беше това най-накрая да се случи, а и всички ние го заслужаваме. Не е заяждане, не е каприз, справедливо е да стане, 500 кв. асфалт да се положи, за да не сме в калта, категоричен е той. „Благодарим за реакцията, чакаме изпълнението!“

Хората от блок 13 чакат с надежда така желаната и обещана настилка, ние също чакаме да видим кога и как обещаното ще стане реалност.

Е. Граматикова