На празнична церемония снощи бяха отличени най-добрите спортисти на Асеновград. На първо място бе класиран трикратният държавен шампион по вдигане на тежести Васил Господинов. Преди седмица в САЩ той взе участие на световното първенство за мъже до 105 кг. и успя да се класира на 6-то място. През тази година Васил Господинов спечели Второ място на европейското първенство за мъже в Сплит, Хърватска. Лъчезар Кишкилов, под чието ръководство той се подготвя в залата, взе наградата за Треньор на годината.
В челната тройка се наредиха Димитър Кумчев /борба/ и Антоанета Стефанова /шахмат/.
За десетте призови места в класацията за спортист на годината бяха номинирани 24 състезатели, представяли Асеновград на национални, европейски, международни и световни първенства.
В класацията бяха включени и специални отличия. За най- перспективнен млад състезател обявиха 15-годишната състезателката по киокушин Веселина Чирпанлиева и тенисистката Габриела Георгиева на 9 г. За най-добър отбор бе излъчен баскетболен клуб „Асеновец 2005” /жени/. Награда за спортно събитие в Асеновград през 2017 г. получиха организаторите на ХХ-то Държавно първенство по спортна аеробика за деца, юноши и девойки, а за популяризиране на асеновградския спорт отличиха носителката на орден „Кирил и Методий” II степен и основателката на спортната гимнастика в Асеновград Виолета Стамболийска и Мария Йовкова, която триумфира на Европейското първенство на двойки по тенис на маса. Наградата за футболист на годината спечели Тодор Тодоров от ФК „Асеновец 2005”.