Вестник „Орфеева лира” се издава по инициатива на ЛК” Орфей” при НЧ”Св.преп.П.Хилендарски”  – Асеновград. Това е книжно издание, в което се отразява дейността на асеновградското читалище- постигнати успехи, представяне на творци от културната институция, реализирани срещи с видни личности и пр.

 В новия, брой 4, който излиза в края на месец юни , е отделено място на Вокалната група при читалището – „Веселите гласчета” и интервю с нейния ръководител Екатерина Караджова, на школата по пиано , на успехите на децата от Вокалния клас по поп и оперно пеене на Любомира Петрова, на реализирани общоградски събития с участието на ЛК ”Орфей”, на гостуването на писателя д-р Никола Тодоров в ч-ще ”П. Хилендарски” и пр. Представени са стихове на членове на литературния клуб и е отделена специална страница на поетесата Елена Славкова. На първа страница са представени 4-ма наградени членове на НЧ ”Св. преп. П. Хилендарски”  – Пламен Мегленчев, Весела Карастойчева, Златина Садразанова и Йордан Кожухаров.

Върху 8 страници е споделена  разнообразна читалищна дейност, подкрепена с богат снимков материал.

Планира се следващият брой на читалищния вестник да бъде отпечатан пред месец септември, сподели председателят на ЛК”Орфей” Василка Дойчева.