В близост до храм „Св. Богородица Благовещение” има площадка или по-скоро място, където има разположена пързалка и една катерушка. Мястото се харесва на живеещите в района, заради голямата сянка от красивите дървета, но то е опасно за децата, тъй като е нависоко, а не е обезопасено. Има ограда само над чешмата до църквата, но по останалото протежение няма такава. Ето защо още преди години живеещата в близост млада майка – Христина,  поема инициативата и събира подписка, за да се удостовери в Общината желанието на хората участъкът да се превърне в приятно място за игра на децата и отдих на възрастните.
В района няма друга детска площадка. Най-близката такава е на центъра. Христина сподели, че единственото, което искат тя и нейните съседи е да получат разрешение сами да превърнат мястото в приветливо кътче.

От Община Асеновград обещаха, че ако при тях бъде подадено официално искане от гражданите, въпросът ще бъде разгледан подробно и те ще получат отговор. Още днес Христина се зае със задачата да удостовери писмено желанието на живеещите край въпросното място.