Повече от 260 асеновградчани се възползваха от съдействието на мобилния екип на РЗИ-Пловдив, за да получат достъп до електронното си здравно досие. Регионалната здравна инспекция проведе кампания в Асеновград и нейни служители идваха два пъти в Общината, където помогнаха на желаещите да свалят приложението е-Здраве и чрез него да разполгат по всяко едно време със здравна информация за тях, като пациенти.

Заради високия интерес към кампанията и последвалите запитвания от граждани, които не са успели да се възползват от нея, от Община Асеновград решават да проведат анкетно проучване. За тази цел на сайта на Общината е качена следната анкета:

Бихте ли посетили мобилния екип на РЗИ – Пловдив в Асеновград, за да получите безплатно електронно здравно досие?
– Да, със сигурност!
– Не, не ми трябва!

Гласуването ще е валидно до края на работната седмица или до 1-ви ноември, петък.

Припомня се, че електронно здравно досие се издава само лично, срещу представяне на документ за самоличност, както и че чрез него всеки може да проследи здравните си осигуровки, болничен престой, ваксини, кръводарявания, медицински направления и др. Освен по време на провежданите кампании от РЗИ, всеки може да получи достъп до своето електронно досие, посещавайки на място Регионалната здравна инспекция или онлайн – чрез електронен подпис.