Няколко пъти вече строително-монтажните работи, част от проекта за обновяване на централния площад в Асеновград, налагат временно преустановяване движението на автомобили по част от ул. „Цар Иван Асен II“. Заради безпрепятственото извършване на ремонтните дейности се забранява както преминаването на моторни превозни средства, така и на пешеходци по асеновградската улица в участъка от кръговото кръстовище с ул. „Христо Ботев“ до кръстовището с ул. „Ради Овчаров“. От Община Асеновград уточняват, че ще бъде затворено само пътното платно в посока ОУ „Христо Ботев“.
Припомняме, че работата е свързана с обект „Благоустрояване на част от централната зона и площад „Акад. Николай Хайтов“ в гр. Асеновград – I етап“. А денят, в който споменатата отсечка ще бъде затворена, е първият работен ден от новата година – 4-ти януари, вторник, за времето от 09:00 часа до 14:00 часа.
„Община Асеновград се извинява на гражданите за причиненото временно неудобство и благодари за търпението и толерантността, която проявяват хората, за да живеем всички по-красива околна среда“, казват от градската управа.