Асеновградчанката Лора Тоскова се класира първа в Европа и втора в света на състезание по китайски език. Тя се представи заедно със Станислав Макреев от София. Както вече ви съобщихме момичето се яви на Международното езиково състезание „Китайски езиков мост“ – 2018, което се провежда в азиатската страна. Лора впечатли журито с езиковите си умения, знанията си за Китай и танците, които бяха част от репертоара ѝ.
Състезанието завърши вчера, а мястото на провеждане бе град Кунмин, провинция Юнан. Състезанието бе излъчвано и по местен телевизионен канал, като бе гледано от вероятно милиони хора.
Международната надпревара се проведе в различните кръгове, в които участниците говориха на традиционен китайски език, изпълняваха шоу програми и отговаряха на въпроси от различни области, като литература, история, география. На първото място в състезанието се класира Корея.

Голямата награда, която печели Лора, е едногодишна стипендия за обучение в Китай.

Международното езиково състезание „Китайски езиков мост“ се провежда във всяка държава, в която има институт Конфуций. Конкурсът преминава през няколко етапа. На него журито избира най-добрите участници, които да изпрати в Китай, за да представят родината си. В България избраната бе асеновградчанката Лора Тоскова. Момичето трябва да се прибере в България до дни, а среща с нея очаквайте по ТВ САТ КОМ.