След една наистина дълга почивка от мачове, момичетата от БК „Асеновец 2005” отново ще се изправят срещу своите конкуренти в серия от мачове. Трябва да кажем, че според споделяното в социалните мрежи, състезателките от Асеновград никак не си почиваха и не спираха да тренират дори и от вкъщи, по-късно навън, а отскоро и в залата. След около месец те ще демонстрират дали са загубили форма или все още са готови да печелят срещи с близо 100 точки разлика.
Обявените дати на мачовете за трите възрастови групи показват, че първи на терена ще излязат 12-годишните, и то като домакини. На 11 и 12 юли ще се проведе зонален турнир в Асеновград, когато в града ще гостуват Берое, Септември и Черноморец. Тук ще се класират 3 от 4 отбора.
Между 23 и 26 юли ще се проведат финалите на Държавното първенство за тази възраст.
В началото на август пък, на 8-ми и 9-ти, 14-годишните от Асеновец ще участват в зонален турнир в Бургас. Тук освен асеновградчани, за класиране ще се борят Черноморец,Шампион и Вълци Разград. Отново се класират 3 отбора. Финалите на Държавното първенство за момичетата до 14 години ще са между 19 и 23 август.
Колкото до 16-годишните – те се класираха директно за финалите във Варна, които ще се проведат между 29 юли и 2-ри август.