Точно в 11 часа и 28 минути днес се родило първото бебе на Асеновград за 2023 година, съобщи за ТВ САТ КОМ д-р. Антоанет Топчиян. То е момче и се родило чрез цезарово сечение с тегло три килограма и дължина 48 см. Майката е Дургадън Мюмюн, на 30 години от Асеновград. За нея това е второ раждане. Името на момченцето е Беян. Майката и бебето се чувстват добре. В екипа, водил раждането са били д-р. Кълев, д-р Кълева, д-р. Ивайло Червенков, акушерките Чауш, и Ахмедова и мед. сестра. Кокльова.
Последното бебе за изминалата вече 2022 година е момиче и се казва Нехир. Тя е родена на 31 декември в 13 часа и 5 минути чрез цезарово сечение с тегло 2 килограма 750 грама и дължина 40 см. Това е второ раждане за 24 годишната Гюлтен Михайлова.
250 бебета са проплакали в родилното отделение на МБАЛ – Асеновград през 2022година. В екипа, водил раждането са били  д-р. Топчиян, д-р Кълев, д-р Караманова, акушерки Чауш и Кърмехмед,  мед. сестра Кокальова и неонатологът Д-р Димитрова. Да са живи и здрави новородените и да растат щастливи.