Инцидентът се е случил на тераса на покрива на четириетажния блок, който се намира в непосредствена близост до джамията в Асеновград. Терасата е обща част от блока. Там, в апартамент в таванската част живее и Петко Даскалов, собственик на кучето. До инцидента се е стигнало след като съседката на Петко, Елена Кръстева, която живее в апартамента под този на Петко, е решила да се качи до общата тераса. По същото време на стълбите е било пуснато и кучето, което като вижда жената я хапе по крака. Собственикът на четириногото обясни, че е отворил входната врата на апартамента си, тъй като е видял, че майка му се прибира, но не е знаел, че съседката му в това време също се качва до тавана. Ако знаех, че някой от  блока ще се качва на тавана, щях да вържа питбула, каза той. По думите му кучето просто е пазило територията си и затова е реагирало така агресивно, тъй като видяло непознат човек до вратата на апартамента. „Съжалявам, не исках да се случи! Не я видях наистина.”, каза Даскалов.

Той разказа още, че след пусната в полицията жалба от страна на потърпевшата, той е бил глобен. Кучето има документи, всичко е изрядно твърди той.

Не успяхме да открием жената, която бе нахапана за да разкаже за случката, съседи споделиха, че до момента никога не са имали проблеми със семейство Даскалови и кучето им.

По думите им, кучето винаги е било вързано и никога не са видели да го извеждат навън. Те не бяха чували и това, че се събира подписка за извеждане на животното от жилищния блок.

След глобата, която е била наложена на Петко Даскалов, той предполага, че Елена Кръстева ще го съди.