30 души от сметопочистващата и светоизвозващата фирма в Асеновград почистиха днес индустриална зона Изток (в района на ТИР паркинга, улица „Цар Иван Асен II” – между стария гробищен парк и разклона за Козаново.) Почистено бе и от двете страни на улицата.

Три големи контейнера, препълнени с отпадък, бяха събрани от работниците на сметосъбиращата фирма и са в очакване да бъдат превозени до сметището. Днешната акция е част от стартиралото още на 13 януари планово поетапно почистване на констатираните 9 нерегламентирани сметища.

Община Асеновград ще продължи да следи за недопускането и повторното създаване на нерегламентирани сметища в града, каза зам.-кметът Тамер Бейсимов. Глобите, които ще се налагат на заловени на място нарушители ще са от 50 до 500 лв..

След като преди седмици от КМД почистиха района на параклиса Св. Илия, двата гробищни парка в града, както и от двете страни на пътното платно на Козановско шосе, бяха събрани тонове отпадъци от различен вид, на място се поставиха и забранителни указателни табели. Такива предстои да се сложат и на почистените днес места, казват от Общината.

Кметовете по селата пък са оторизирани да налагат глоби при констатиране на лице, което изхвърля отпадъци на нерегламентирано за целта места.