АВТОР: ИРИНА ИВАНОВА

Атанас Георгиев е поетът, който е първият победител в Първия национален поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта“ през 2014 – та година. Той е филолог по образование, дългогодишен учител по български език и литература, има множество публикации в местни и национални печатни издания и е една от водещите личности в културата на Асеновград. Първите му писателски изяви са от 1977 година, след което следва близо 35 годишно прекъсване, за да бъде споходен отново от поетичната муза през 2010 година.
Поезията на Атанас Георгиев може да бъде определена като мисловна, наситена с много емоция, със завладяваща искреност , реагираща на човешки драми и социални неправди, прекланяща се пред жената…, тя е поезия, обител на човешката душа, каза при представянето на стихосбирката „ Обител” писателят Иван Христов.
Премиерата на първата стихосбирка на Атанас Георгиев „Обител „ се състоя в Градската библиотека на Асеновград.Стиховете в книгата са обособени в 3 раздела- „Първият ден на есента”, „Обител” и „Стари стихотворения”.
Посланието, което отправя поетът със своите стихове към читателя е „ всички заедно да правим добро в един по-добър свят”, каза за ТВ САТ КОМ Атанас Георгиев.