Представянето на юбилейното издание на Рибния буквар на Петър Берон  е част от програмата за Паисиевите дни в Асеновград. То ще се състои в Градска библиотека на 21 юни от 14.00 ч. и е под надслов -„Словото на първите будители”.

А иначе програмата ще започне на 19 юни, в сряда, от 9:00 ч., с „Ден на Паисий“ в лятната музикална школа в Старинно училище „Свети Георги“.

Същият ден от 18:00 ч. в Градска библиотека ще се проведе самостоятелният рецитал  на Виктория Стефанова от литературен клуб  „Орфей” към НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски” – Асеновград  под надслов „…и фърлаше тайно през мрака тогаз най-първата искра в народната свяст.
На 20 юни от 9:00 ч. пред паметната плоча на Паисий Хилендарски на параклиса „Козма и Дамян“ и „Св. Стефан” ще се състои поклонение и ще бъде представена литературна програма литературна програма с участието на Елена Славкова и Гинка Алексиева от литературен клуб „Орфей“ в Асеновград.
От 10:00 до 14:00 ч.  в парка на ул. „Цар Освободител“ ще започне читалня на открито; интерактивна програма за малки и големи с кастинг за книги и арт работилнички.