„Започва подготовка за предстоящото пролетно почистване на града, което по традиция ще се извърши в седмицата преди Великденските празници /2-5 април/. В тази връзка е заявена допълнителна техника – фадрома и самосвали. Планирано е почистването да се започне от кварталите ж.к. „Запад”, ж.к. „Изток” и „Баделема”. Предвидено е и голямо почистване на ул. „Миньор” след гробищния парк.”- съобщи кметът на града д-р Емил Караиванов.
Продължава засаждането на дървета по тротоарите, където бяха премахнати стари дънери. Това са улиците „Иларион Макариополски”, „Илинден”, „Цар Освободител”, „Стара планина”, „Изложение”, „Ради Овчаров”, „Тутракан”, детската площадка в кв. „Зъбчето”, както и пред Районен съд- Асеновград. Новите фиданки са кестени и китайски мехурник, които според експерти са добре виреещи в местните климатични условия видове.
До 23 март беше срокът за подаване на молби във връзка с традиционната инициатива на Община Асеновград за раздаване на дървесна растителност на граждани за засяване на фиданки на обществени места.
„В деловодството на Общината постъпиха над 40 молби за дръвчета и ще уважим всички желаещи да се включат в нашата кампания по засаждане.”- заяви кметът д-р Емил Караиванов.

Фирмата за озеленяване, с която има сключен договор, започва облагородяване на разделителната ивица на Козановско шосе с рози и лавандула и затревяване. Тя се грижи и за зелените площи на кръговите съоръжения и цветните лехи в тях, цветната ивица на бул. „България” и парковете. До края на месец април ще бъде завършена и поливната система и ще бъдат възстановени тревните площи в градския парк, тъй като климатичните условия вече позволяват работата там да продължи.

В момента по улиците на града се извършва ръчно метене от служители на почистващата фирма „КМД”. Предстои да се извърши и машинно метене и миене на улиците. Това ще се направи преди варосването на уличните бордюри в началото на месец април.