Изплашени от слуха, пуснат в интернет от неизвестен (засега) извършител, че „държавата“ и „закрилата на детето“ ще взимат децата им, родители на ученици от ОУ „Никола Вапцаров“ в Асеновград, притеснени извеждаха децата си от школото. Голяма част от тях, току-що научили „новината“, бяха излезли от работа за да си ги приберат. Полицаи от РУ на МВР в Асеновград пазеха реда около и в училището, за да се избегне напрежение, въпреки, че реална причина за това на практика не съществуваше. В това се опитваше да увери присъстващите, директорът на училището Атанаска Темелкова, която успокояваше изплашените родители, окупирали входа на „Никола Вапцаров.“.

Кой и с каква цел е направил въпросния запис и какво точно е целял споделяйки го в интернет, към момента не е ясно. Единственото сигурно е, че успя да разбуни духовете сред жителите на кв. Лозница и района около училището, чиито деца го посещават. Записът е на разположение на органите на реда, видя наш репортер, но отказаха коментар относно него.

https://www.facebook.com/tvsatcom/notifications/?section=activity_feed&subsection=share&ref=notif&target_story=S%3A_I1820820336%3A10212765053800787&content_id=2541659465879648

 

Е. Граматикова