Подкрепяте ли създаването на Общинска полиция и Общинско предприятие „Озеленяване” са двата въпроса, които ще бъдат включени в първия местен референдум, който смятат да инициират от Зелените за Асеновград
Целта е да се възобнови дебата за необходимостта от общинска полиция, както и да се наблегне на темата за създаването на общинско звено, което да работи по озеленяването, а не да се наемат външни фирми за въпросните дейности, обясниха от групата на Зелените.
Провокирани бяхме от последните обявени от градската управа обществени поръчки за стотици хиляди левове, които в следващите години ще бъдат разходвани по двете изключително важни пера, уточниха представители на Зелените.
Към момента се работи активно по организация на местния референдум, като предстои учредяване на инициативен комитет по Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.
Повече по темата гледайте в информационната емисия „Дневник” – тази вечер от 19:30 и 22:00 часа и в рубриката „Тема от деня”.