Двете последни седмици на месец август ДГ „Дружба” няма да работи поради ремонтни дейности в кухненския блок. За период от 10 работни дни – от 19-ти до 30 август, кухнята едновременно ще бъде газифицирана и с подменени плочки, печка, ще бъде освежена и боядисана. Това обясни директорът на детското заведение Антония Русева.

„Както знаят нашите родители, в Инвестиционната програма са гласувани средства за газификация на кухненски блок по моя докладна. Има спешна нужда да се смени печката, която е от стария тип печки, на електроенергия, с много разходи. Така или иначе детската градина е газифицирана за отопление и с минималки разходи ще се получи нещо по-добро, което ще спестява пари на градината.

Август е месец в който има една сборна група и затова тогава е най-подходящият момент за ремонт.

При изпълнението на дейностите има специфични неща, трябва да се изготви проект, чисто технически до момента вървяха процедурите за това как да се случат нещата. Договорът за изпълнение е максимум 40 дни и по информация от Общината доставката на печката е за срок около 30 дни, защото се изработва по поръчка. Това означава, че тя ще бъде доставена към края на август, за да може да бъде монтирана и да функционираме нормално от месец септември.

По предварителни данни, чисто технически, ремонтът ще бъде в рамките на две седмици – от 19 до 30 август, по време на който градината няма да работи. Ако има някаква промяна, родителите ще бъдат предварително уведомени.“