В късния следобед на 19 юни,  деня, когато православната ни църква почита светителя Паисий, известната асеновградска рецитаторка Виктория Стефанова събра своите съграждани на вълнуващ рецитал по стихове на Иван Вазов, Дамян Дамянов и Христо Ботев, който премина под мотото  „…и фърлаше тайно през мрака тогаз най-първата искра в народната свяст”. Културното събитие беше организирано от НЧ”Св.преп.П..Хилендарски” с подкрепата на Община Асеновград.

    С доказаното си актьорско майсторство Виктория успя да плени и разчувства своите слушатели, да докосне сърцата на публиката, поднасяйки им стихотворенията „Паисий”, „Българският език”, „На Ботев”, „Минарето”, „Хаджи Димитър”, „Българийо на живи и на мъртви” и др., с които пробуди родолюбивото чувство и преклонение пред българския род и дух.

   В унисон с родолюбивата насоченост на поетичния рецитал с песенно участие се включиха Михаела Пеевска, Антония Гичева и Ванеса Манолова от вокалния клас по поп и оперно пеене на Любомира Петрова при читалище „Паисий Хилендарски”- Асеновград.