След тримесечна пауза от интензивни тренировки, БК „Асеновец 2005“ отново има свое място на закрито, където отборите да се подготвят за мачовете. Ремонтът на спортна зала „Асеновец“ и липсата на помещение, което да я замени, докато работата там тече, се отрази на адекватната подготовка на състезателите и сега се отразява и на резултатите, споделиха от клуба. Те обаче са готови да наваксат през пролетта, след като тренировъчният процес вече е възобновен в предоставеното им напълно безвъзмездно помещение.

Залата е приведена във вида, в който се намира в момента, благодарение на играчите, на родителите, чиито деца тренират в баскетболния клуб, и на асеновградчани, които обичат баскетбола и желаят да помогнат за неговото развитие в Асеновград.

Така сега треноровките протичат по познатия график – започвайки от 17 часа с най-малките и приключвайки до около 21:30 ч. с мъжете. В залата около 18 ч. срещаме 12-годишните момичета от БК „Асеновец 2005“. Те постигнаха убедителна победа срещу „Септември 97“ само преди няколко дни и това е третият пореден успех за момичетата, така че най-малките представители на клуба за момента се справят със ситуацията и дори при тях може да се мисли за титла, споделиха родители.

Три момичета от асеновградския клуб във възраст до 16 години бяха извикани на лагер с националния отбор преди няколко дни. Общо 22 момичета от 6 отбора се включиха в тренировките. От БК „Асеновец 2005“ това са Ивайла Делчева, Людмила Илиева и Радина Хубенова. Най-малките пък получиха сертификати от участието си в семинар, организиран в Пловдив от Албена и Гергана Брънзови, известни имена в родния баскетбол.

А за БК „Асеновец 2005“ предстоят домакински срещи, които разбира се няма как да се проведат в подложената на ремонт зала „Асеновец“, нито пък в пригоденото за тренировки ново помещение, така че от клуба се налага да наемат зали, в които да изпълнят задълженията си като домакини, поне докато спортната зала в града не бъде довършена.