Съвсем скоро се очаква да стартират дейностите, свързани с подобряване на енергийната ефективност в Спортна зала „Асеновец“. За да започне същинският ремонт, е необходимо спортните клубове, трениращи тук, да освободят обекта, подобно на предишните ремонтни дейности по покрива и подмяната на дограмата, които приключиха в началото на миналата година. Научихме, че до средата на август клубовете трябва да преустановят тренировъчната си дейност тук и да потърсят други места, където да се подготвят за новия спортно-състезателен сезон, докато тече ремонтът в залата. Едни от тях са борците от СКБ „Димитър Кумчев“. Треньорът и основател на клуба – Димитър Кумчев, сподели, че след приключване на ремонта, се планира провеждане на турнир в памет на заслужилия треньор по борба Доньо Чолаков, който през последните години прекарваше много време в залата, край младите борци на Асеновград, но напусна този свят преди няколко месеца. Чолаков е треньор на националите при юношите, под негово ръководство борците ни извоюват 52 медала, личен треньор е на Димитър Кумчев.

Самият ремонт в залата, в която тренират стотици деца, предвижда направа на външна топлоизолация по фасадните стени, окачен таван с топлоизолация в самата зала, цялостна подмяна на подовото покритие, която включва топлоизолация, стоманобетонова плоча и полагане на нова настилка. Проектът, на стойност близо 1 милион и 200 хил.лв., включва още подмяна на осветлението на сградата, с изключение на това, което бе сменено при предишния ремонт, обновяване на санитарните възли, изграждане на климатична инсталация и фотоволтаична система

Къде ще тренират борци, баскетболисти, волейболисти и въобще всички спортисти, които използват залата при своя подготвителен процес, тепърва ще стане ясно.