Културното събитие се реализира от НЧ”Св.преп.П.Хилендарски” със съдействието на Община Асеновград. В него взеха участие читалищните школи и ЛК ”Орфей”. Концертът „Танц, поезия и песен под стария чинар“ е традиционен за асеновградското читалище и се провежда за 6-та поредна година, каза за ТВ САТ КОМ секретарят на НЧ ”Св.преп.П.Хилендарски” Петя Дачева.

Концертната изява започна с „Гайдарска сюита” в изпълнение на Гайдарски състав „Тъма“.

 ЛК” Орфей„ се представи с изпълнения на Елена Славкова, Гинка Алексиева и Виктория Стефанова, която тази година беше сред номинираните 8 души за Почетен гражданин на Асеновград.

Музикалната част на програмата беше реализирана от възпитаниците от вокалния клас по поп и оперно пеене на Любомира Петрова, от Вокална група „Весели гласчета” с ръководител Екатерина Караджова, от школата по цигулка с ръководител Юлияна Караиванова и  школата по кларинет на Георги Янев.

С постановката „Шарена гайда” взе участие и Детския фолклорен театър към читалището с ръководители Илияна Илиева и Снежана Станкова.

   В ритъма на народните танци бяха понесени присъстващите на изявата чрез изпълненията на Любителския танцов клуб „Етноритъм „ с ръководител Любен Попов.

Концертът завърши с българско право хоро под стария чинар с съпровод на Гайдарска група „Тъма „