За осми път Община Асеновград организира национален поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта”. Конкурсът отново е част от събитията, съпътстващи този за „Най-добро домашно вино”.

„Откакто Асеновград се помни, все вино е правил, и то хубаво. А хубавото вино се прави с много любов и вдъхновение“, казват от Общината. „Наздравица за любовта” се финансира от Общината. Заради ситуацията с пандемията, за втори път конкурсът ще се провежда онлайн. Победителите също ще получат наградите си или по банков път, или чрез куриерски фирми. А самият награден фонд е следният:

-Първа награда – 400 лева;
-Втора награда – 300 лева;
-Трета награда – 200 лева;

– Две поощрителни награди по 50 лева – за млади автори до 29 г.;

– Награда за най-успешно представил се поет от Асеновград – 200 лева;

Наградените творби ще бъдат официално обявени през януари, а имената на победителите ще бъдат публикувани на сайта на Община Асеновград.

Темата на конкурса, който е анонимен, е опияняващата като лудо вино любов. В него могат да участват автори от цялата страна, навършили 18 години. Важно уточнение е, че участниците при предишни години, класирали се в първите три места, сега нямат право да се включат. Иначе всеки автор може да представи до три свои непубликувани стихотворения. Според информацията от Общината по електронен път трябва да се изпрати следното:

1. Файл с конкурсните творби – неподписан, необозначен, в Word или PDF формат.
2. Файл, съдържащ името на автора, пощенски код, град, адрес, e-mail, телефонен номер и заглавие на творбите, с които участва.
3. Файл с попълнена и сканирана декларация за авторство (по образец), която може да се свали от сайта на Общината.

Необходимо е авторите от Асеновград да упоменат, че са жители на общината. Творбите трябва да са на български език, като с тях не трябва да е участвано в други подобни конкурси. Срокът за изпращането им е 20.01.22 г. на e-mail: e.savkova@asenovgrad.bg.