Походът „Асеновградски върхове и пътеки” определено набира популярност. Все повече хора от различни краища на страната изявяват желание да се включат в него, а участвалите в похода споделят позитивни отзиви . Една от причините за това е добрата организация и харминия в работата между неправителствени организации и Община Асеновград, коментира Ивайло Мирчев от ОП „Туризъм”.
„Асеновградски върхове и пътеки” ще се проведе за трети пореден път, като дните избрани за похода са 9-10 юни. Маршрутът минава през едни от най-красивите панорамни пътеки и параклиси, преминава се през резерват Червената стена, планува се и палатков лагер в района до хижа Марциганица. Подробна информация за похода и конкретния маршрут споделят във facebook-страницата си организаторите и инициатори на похода – сдружение „Устремени”. Те информират, че по традиция се предлагат и следните безплатни услуги:
– Извозване на багаж (палатки, спални чували) на заявилите желание за нощувка в палатковия лагер;
– Връщане на багажа обратно в Асеновград на другия ден (в неделя) и възможност за неговото получаване през целия ден до 20:00 ч от Туристическия център в центъра на града;
– Автобуси, които тръгват в 19:00 ч от хижа Марциганица и извозват включилите се само за единия ден (в събота).