С три победи може да се похвали Баскетболен клуб „Асеновец 2005“ през уикенда. За първи път мъжкият отбор от Асеновград надделя в официална среща от „Б“ група. Същото постигнаха и най-малките от клуба.

След като новосформираният мъжки отбор на БК „Асеновец 2005“ стартира своето участие в “ Б“група с няколко загуби, изминалият неделен ден се оказа повратен за него – мъжете успяха да реализират първата си победа и да натрупат самочувствие за следващите си срещи. Те надделяха над пловдивския „Олд Скул Бойс“, като мача се игра в Хасково. Мъжкият отбор на Асеновец ще играе отново тази събота – на 13-ти ноември той ще бъде домакин на турнир, който ще се проведе в зала „Асеновец“. И тук асеновградчани ще се изправят срещу пловдивски отбор.

Междувременно уикендът бе успешен за клуба и при най-малките. В началото на първенството гостуването в Самоков донесе две победи и за двата отбора с 12-годишните момичета. „Асеновец 2“ победи „Монтана“, а „Асеновец 1“ – втория отбор на „Рилски портист“.

Сега, на 20 и 21 ноември, 16-годишните от Асеновец ще играят в София със столичните отбори Левски и Шампион, а следващият турнир за 12-годишните е през декември.

*Снимка: ББЛ