Автор: Ирина Иванова

В Асеновград беше представена най- новата книга на писателя Георги Атанасов. Стихосбирката „Събличане на росата” е 6- тата поетична творба на автора и 11-тата, издадена от него книга.

Поетът Георги Атанасов е роден на 17.12.1951 г. в Лом, но от години живее и твори в София.Завършил е Висше народно военно артилерийско училище – Шумен и журналистика в Софийски университет “Св. Климент Охридски” .Бил е офицер от артилерията, редактор, журналист в национални печатни медии и пр.
Носител е на Наградата на София в Националния поетичен конкурс „В полите на Витоша” за 2010 г. Член на Съюза на българските писатели. Георги Атанасов е от поетите със свой ясен и категоричен поетически профил.
С единадесетата си книга „Събличане на росата“ поетът Георги Атанасов се срещна за първи път с приятелите на словото си в Асеновград. Тази стихосбирка е четвъртата от последните шест години, с които поетът навлиза в дълбочината и красотата на свободата да открие в себе си онова, което всеки носи и разкрива, както бавно и дълбоко се открива смисъла на живота, който живеем. След София, Лом, Търговище, Разград, Велики Преслав и Пловдив – в Асеновград със „Събличане на росата“ Георги Атанасов донесе част от поетичния си свят, познат на хилядите му читатели.

„Събличане на росата“ е поезия на мисълта и на усещанията за различното и същностното в живота. Творбите в нея са без заглавия , защото според автора заглавията са като едни прагове, които отчуждават стихотворенията едно от друго.
Книгата е ново стъпало от изящната поетична стълба, по която поетът слиза в недрата на човешкото самоосъзнаване. Срещата със словото му е много лична и взаимно обвързваща.

Още от премиерата на книгата очаквайте в предаването „Арт нюанси”.