В този час се провеждат дегустациите на участниците в тазгодишното издание на кулинарната надпревара „Най-вкусните станимашки сармички!“. Претендетните са 6-ма, представили зелеви и лозови сармички, а един участник представя само зелеви сарми. Компетентно жури в състав инж.-технолог Петя Иванова – управител на асеновградски ресторант, инж.-технолог Розалин Кръстев и Леман Осман – главен готвач оценяват сармичките. Кой ще бъде избран за победител в кулинарната надпревара ще бъде обявено официално утре, по време на награждаването на победителите в конкурса за най-добро домашно вино. Критериите, по които ще бъдат определени победителите са направените най-вкусните, мънички и естетично поднесени сармички, както и най-интересно разказана рецепта. Победителят при зелевите сармички ще получи награда от 50 лв., класиралите се на второ трето място съответно по 40 лв. и 30 лв. Като са предвидени и две поощрителни награди от по 20 лв. Награди за лозови сарми е една – 40 лв.