Шествието, посветено на празниците на виното в Асеновград, и тази година тръгна от паметника на Аристи Чорбаджака. Едва ли в града на известната малага има по-подходящо място  да бъде сложено началото на празника от монумента на ненадминатия майстор-винар. Преди присъстващите да се отправят към Рибната църква и да се насладят на течащото от чешмата там вино, водещият Ненчо Балабанов разказа за символа на асеновградския паметник, за неговата значимост и не пропусна да поздрави всички ценители на виното.

Разбира се традицията бе спазена и лозови клонки, поставени пред паметника на Аристи Чорбаджака  бяха полети с вино, под съпровода на българската народна музика. Веднага след това отново с народни ритми шествието се отправи към храм „Св. Богородица – Благовещение“.

Точно преди 29 години за първи път от чешмата пред асеновградската църква потича не вода, а божественото питие. На днешния празник присъстваха и майсторите изградили тази чешма, които първи наляха от чудното вино. А тези, които не успяха да го опитат побързаха да тръгнат към центъра на града.